Polgármesteri közlemény

2020. április 07 - Kategória: Hírek

Kedves Lakosaink!

Az önkormányzat kollégái rendszeresen elvégzik közterületeink fertőtlenítését az orvosi rendelőnél (gyógyszertár, védőnői szolgálat, fogorvosi rendelő) a buszmegállók, posta, közintézmények, az élelmiszer bolt, és a dohányboltok előtt.
Szeretnénk ismételten felhívni a 65 feletti lakosaink figyelmét, hogy ha tehetik, ne hagyják el otthonukat. Az önkormányzat azon 65 éven felüleik részére, akik nem tudják máshogy megoldani a bevásárlást, gyógyszerkiváltást segítséget nyújt.

Kérjük Önöket, hogy ne habozzanak segítséget kérni, amennyiben szükségük van rá. A polgármesteri hivatal erre fenntartott telefonszámán ezt megtehetik munkaidőben: 06-30-568-2011

Köszönjük azon családok közreműködését is, akik meg tudják oldani azt, hogy idősebb családtagjaiknak segítséget nyújtanak.
Kedves lakosaink! Az európai helyzetet látva embert próbáló időszak előtt állunk.
Számos kormányzati intézkedést, és ajánlást közvetít felénk a televízió és az egyéb kommunikációs csatornák. Szeretnénk felhívni a figyelmet azonban arra, hogy minden intézkedésnek egy járványügyi helyzetben a kulcsa az emberi fegyelmezettség! Nélkülünk nem hozzák meg a várt eredményt!
A szabályokat betartva sokkal kevesebb veszteséggel tudjuk átvészelni az előttünk álló időszakot, ami mindenki számára kötelesség! Ezúton is kifejezzük együttérzésünket azon családok irányába, akik már elveszítették szeretteiket a járvány következtében.
Számtalan vállalkozás már hetekkel ezelőtt hozott felelős döntést, illetve sokan azótan kényszerültek meghozni olyan intézkedéseket, hogy szüneteltessék tevékenységüket. Tegyünk azért közösen, hogy a sokak által meghozott nehéz döntések ne legyenek hiábavalóak, és tartsuk szem előtt azon embertársaink áldozatát is, akik nem tehetik meg, hogy egy időre elvonulnak az otthonukba, mert gyógyítanak, kenyeret sütnek, árut pakolnak…stb. Ők is sokan vannak, akik nem tehetik meg, hogy akár egy hétre is otthon maradjanak, ez is nagy terhet fog róni az egészségügyre. Kérek mindenkit tartsuk be a szabályokat szeretteinkért, egymásért!
Csak együtt, fegyelmezetten tudjuk a vírust legyőzni, a rossz példák itt vannak a közeli országokban, ahol nem vették komolyan az emberek ezt a láthatatlan fenyegetést, így a járvány már rengeteg áldozatot követelt. Tegyünk együtt azért közösen, hogy hazánk ne váljon a vírus következő európai áldozatává!!! Ezért kérünk mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon.
Nehéz időszak előtt állunk, de ígérhetem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legkevesebb nehézséggel, feszültséggel vészelhessük át az előttünk álló időszakot.

Működjünk együtt a biztonságos jövőért!

Pilisszentkereszt Község Önkormányzat Polgármestere

Fertőtlenítés2Fertőtlenítés1