Archívum - December 2014

Tájékoztatás belépési engedélyek használatáról

2014. december 04 - Kategória: Hírek

Figyelem                                 KATASZTRÓFAVÉDELMI
                      LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

PILISSZENTKERESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK
                                  KÖZLEMÉNYE

Tisztelt Lakosság!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy településünk, Pilisszentkereszt újfent rendben megközelíthető mind Pilisszántó, ill. Pomáz felől, mind Esztergom irányából.
Az összekötő utak járhatóak.

Folyik a még nem közlekedhető útszakaszok megtisztítása

2014. december 03 - Kategória: Hírek

pilisi jégkár         Folyik a még nem közlekedhető útszakaszok megtisztítása

A tegnapi naphoz képest lényegesen javult a helyzet Pest megyében. Folyamatosan dolgoznak a tűzoltóegységek a még nem közlekedhető útszakaszok megtisztításán.

Adventi programok Pilisszentkereszten

2014. december 03 - Kategória: Hírek

adventPilisszentkereszt Község Önkormányzata, Pilisszentkereszti Római Katolikus Plébánia, Közösségi Ház és Könyvtár, Triola Gyerekház, Pilisszentkereszt Szlovák Önkormányzat , Pilisszentkereszt Német Önkormányzat, Pilisszentkereszti Somvirág Egyesület, Szentkereszti Polgári Kör Egyesület, Pilisszentkereszt Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda meghívják Önt és családját, készüljünk együtt  Jézus Krisztus születésének ünnepére.
Részletes program a címre kattintva tekinthető meg. 

 

Jelentős jégkár a Pilisben, a Budai- és a Visegrádi-hegységben

2014. december 03 - Kategória: Hírek
pilisi erdÅ�k4A Főváros környékén az alacsonyabban fekvő területeken szerda reggelre olvadás tapasztalható, magasabban azonban továbbra is tartja magát a jég, ezért még hétvégén is érvényben lesz az erdőlátogatási tilalom a Pilis, a Budai- és a Visegrádi-hegység, valamint a Gödöllői-dombság erdeiben. A Pilisi Parkerdő Zrt. területén 20 ezer hektár erdőt érintett a jegesedés, a károk pontos felmérésére az erdészeti utak járhatóvá tételét követően a következő napokban, hetekben kerülhet sor.

A jelenlegi útviszonyok Pest megyében

2014. december 02 - Kategória: Hírek
index_2618Az Útinform 12:45-kor kiadott tájékoztatása szerint az alábbi utakon illetve útvonalakon vannak korlátozások, lezárások érvényben.

Életveszélyesek az erdők a Pilisben és a Budai-hegységben - Tájékoztatás a Pilisi Parkerdő Zrt.- től

2014. december 02 - Kategória: Hírek
DobogókÅ� 2014Életveszélyes és tilos az erdők látogatása a Pilis, Budai- és Visegrádi hegység 400 méternél magasabban fekvő részein.Ezeken a részeken vasárnap délután óta folyamatosan nő a jégréteg vastagsága a fákon, helyenként öt-nyolc centiméter vastag jégpáncél borítja az ágakat és a fák törzsét.

Tájékoztatás dobogókői rendkívüli helyzetről

2014. december 02 - Kategória: Hírek

jégtörés 4Tisztelt Lakosok!

 Az erdősávok és fasorok mentén fokozott a balesetveszély. A legkritikusabb helyzet a Pilisszentkereszt-Pilisszentlélek összekötő úton Pilisszentkereszt és a dobogókői elágazás, a 18 – 21 kilométer között, valamint a dobogókői bekötő úton alakult ki, ahol délelőtti óráktól teljes út lezárás van érvényben.  Pilisszentkereszt és Dobogókő között továbbra sem járható az összekötő út, mindaddig, amíg a hatóság és a közútkezelő biztoságossá nem nyilvánítja. Az áramszolgáltatás reggel óta szünetel, a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak a közműszolgáltató szakemberei.A katasztrófavédelem munkatársai a közút megtisztítását elkezdték,  de a beavatkozó egységek munkáját nagyban nehezíti a szakadó eső, a köd, és a mínuszba hajló hőmérséklet. A munkákat a helyszínen megalakult Operatív Törzs irányítja és koordinálja.

 

 

Rendkívüli helyzet Dobogókőn

2014. december 01 - Kategória: Hírek

JégtörésA jegesedés miatt balesetveszélyes Pilisszentkereszt üdülőterületének Dobogókőnek megközelítése

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint továbbra is életveszélyes a Dobogókőre való fel- és lejutás.
A fák ágait és törzsét közel két centiméteres jégréteg borítja, ami több tonna terhet jelent egy-egy fa esetében. Ezt a terhelést a fák sok helyen nem bírják, ágak szakadnak le, egész fák dőlnek ki a magasabban fekvő területeken. Az úton fekvő fák miatt több szakaszon nem lehet közlekedni. A Pilisszentkereszt-Pilisszentlélek összekötő úton Pilisszentkereszt és a dobogókői elágazás, a 18-21 kilométer között, valamint a dobogókői bekötő úton a délelőtti óráktól teljes lezárás van érvényben. Az út megtisztításán a tűzoltóság nagy erőkkel dolgozik.