Rendkívüli helyzet Dobogókőn

2014. december 01 - Kategória: Hírek

JégtörésA jegesedés miatt balesetveszélyes Pilisszentkereszt üdülőterületének Dobogókőnek megközelítése

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint továbbra is életveszélyes a Dobogókőre való fel- és lejutás.
A fák ágait és törzsét közel két centiméteres jégréteg borítja, ami több tonna terhet jelent egy-egy fa esetében. Ezt a terhelést a fák sok helyen nem bírják, ágak szakadnak le, egész fák dőlnek ki a magasabban fekvő területeken. Az úton fekvő fák miatt több szakaszon nem lehet közlekedni. A Pilisszentkereszt-Pilisszentlélek összekötő úton Pilisszentkereszt és a dobogókői elágazás, a 18-21 kilométer között, valamint a dobogókői bekötő úton a délelőtti óráktól teljes lezárás van érvényben. Az út megtisztításán a tűzoltóság nagy erőkkel dolgozik.

Jégtörés 2Az elektromos áramszolgáltatás szünetel, kérjük a Tisztelt Lakosság türelmét. (korábban egy 20 kV-os elektromos vezeték szakadt le a Dobogókőre vezető útra)

A közműszolgáltatók  helyszínen dolgoznak a vezeték helyreállításán, valamint úton van már három darab, nagy hatásfokkal működő aggregátor is, és néhány további kisebb teljesítményű eszköz is érkezik majd Dobogókőre, amelyek szintén – a lehető legrövidebb időn belül – beüzemelésre kerülnek.

A Katasztrófavédelem folyamatosan tájékoztatja a helyi lakosságot. Nagy erőkkel dolgoznak a kialakult rendkívüli helyzet elhárításán.

A helyi védelmi bizottság összehívásra került, Dobogókőn és Pilisszentkereszten operatív törzset állítottak fel a helyzet normalizálása érdekében.

A polgármester által kijelölt melegedő a településrészen a dobogókői Walden Hotel, melynek elérhetőségei az alábbiak:

 

Walden Hotel – Panyi Zsolt szállodaigazgató

2098 Pilisszentkereszt, Fény utca 1.
Vezetékes telefon: +36 26 347 681
Mobil: +36 30 338 13 37
Fax: +36 26 347 633
E-mail: info@waldenhotel.hu

 

A településrészt megközelíteni nem tudó lakosok részére Pilisszentkereszten  az új Szlovák Ház - Pilisi Szlovákok Központja (2098 Pilisszentkereszt, Dobogókői út 16.; tel.: 06 (30) / 547 - 7670 - Szeifert Anna régióvezető) lett kijelölve.

A kialakult helyzet elhárításáig szíves türelmüket kérjük.

A település honlapján, valamint az országos és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság weblapján (http://www.katasztrofavedelem.hu) folyamatos tájékoztatást nyújtunk az aktuális helyzetről.

 

Pilisszentkereszt, 2014. december 1.

 

Peller Márton
polgármester