Álhírek támogatásokkal kapcsolatban

2020. június 05 - Kategória: Hírek

Tisztelt Lakosok!

A napokban pedig egy újabb álhír látott napvilágot, miszerint alanyi jogon mindenki igényelhet egyszeri 65.000 forintos támogatást. A minden évben egyszer igényelhető támogatást, az álhír szerint az önkormányzatoknál igényelhető, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatása ellenében. Kérelmében hivatkozhat nehéz körülményeire, egészségi állapotára, életkorára, közeli hozzátartozó halálesetére, havi kiadásainak aránytalan emelkedésére, természeti katasztrófa miatt fennálló súlyos élethelyzetére, saját háztartásában nevelt kiskorú vagy tanulmányokat folytató gyermek(ek) eltartásának nehézségeire, alacsony nyugellátására.

Az önkormányzat elhatárolódik a hír terjesztőitől és felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ilyen támogatás, ilyen formán nem létezik.  

Korábban terjedt, de még mai is gyakran találkozni azzal álhírrel az interneten, melynek alapjaként a Hazai Hatékonyság programcsomagot jelölik meg egyes internetes oldalak és közösségi média profilok. Az álhír szerint 2,5 millió forint lakáskorszerűsítési támogatás jár mindenkinek alanyi jogon, mely április 16-tól lenne elérhető és az önkormányzattól kellene igénylőlapokat kérni. A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a hír terjesztőitől és felhívja a figyelmet arra, hogy sem Hazai Hatékonyság 2.0 nevű támogatás, sem más elnevezésű konstrukció keretében nem nyújt ilyen támogatást. Kérjük a tisztelt lakosokat, hogy a Magyar Energiahatékonysági Intézet honlapján tájékozódjanak a továbbiakban. mehi.hu

A fentiekre tekintettel szeretném hangsúlyozni, hogy ezek álhírek, céljuk az ezzel kapcsolatos posztok tovább osztása, lájkok, követők és portálra történő kattintások gyűjtése, tehát sem Pilisszentkereszt Község Önkormányzatánál, sem az ország többi önkormányzatánál nem lehet igényelni ilyen jellegű és tartalmú alanyi jogon járó támogatásokat.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a fentiekhez hasonló - általában közösségi oldalakon terjedő – híreket minden esetben fenntartással kezeljék és próbáljanak hivatalos (pl. kormányzati) oldalakon is utánanézni, hogy valós-e azok tartalma!

Felhívjuk a figyelmet, hogy Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának a hivatalos honlapján minden – jogszabályok által előírt és biztosított – igényelhető támogatásról megfelelő tájékoztatást nyújt a lakosság részére.

Baranyák Szilvia
jegyző