"Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei" című kiállítás

2017. szeptember 07 - Kategória: Pályázatok

A Szentendrei Járási Hivatal az alábbiakban adja közzé a Pest Megyei Kormányhivatal "Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei" kiállítással kapcsolatos felhívását:

Tisztelt Művész!

A Pest Megyei Kormányhivatalban (1052 Budapest, Városház u. 7.) 2017 tavaszán egy rendhagyó képzőművészeti kiállítás sorozat vette kezdetét "Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei" címmel, amely egy-egy járás alkotóinak munkáival mutatja be Pest megye kortárs képzőművészeti életét.

A kiállítás kapcsán teret adunk kevésbé ismert művészeknek is a bemutatkozásra, megnyitjuk a hivatal zárt világát a művészvilág felé, hogy kölcsönösen bepillanthassunk egymás tevékenységébe, világlátásába.

...

A kiállítások anyagát havi gyakorisággal cseréljük, mely alkalmakkor általában egyszerre két-két járás kap lehetőséget településeik kiemelkedő értéket képviselő művészei által a bemutatkozásra. A képzőművészeti ágak szinte mindegyike megjelenik a kiállításon: festészet, grafika, szobrászat, kisplasztika, éremművészet, textilművészet, fotóművészet, valamint az iparművészeti és a népi  iparművészeti ágak sokasága.

2018 március-április hónapban a Szentendrei és a Ráckevei Járás települései művészeinek biztosít lehetőséget hivatalunk alkotásaik bemutatására a kiállításon.

Jelentkezését (bemutatkozás, ars poetica, kiállítandó művek fotói) 2017. november 30-ig a Pest Megyei Kormányhivatal protokoll- és rendezvényszervezője, Dohány Zsuzsa várja a dohany.zsuzsa@pest.gov.hu e-mail címen, kérdéseivel pedig a 06-1-328-5860-as számon fordulhat hozzá.

A művek témái lehetnek: tájképek, csendélet, portré, történelmi alkotások, absztrakt, stb..

Felhívjuk figyelmét, hogy a képek témaválasztásánál szíveskedjék figyelembe venni, hogy a kiállító terem egy nagy forgalmú tárgyalóterem, ahol elsősorban a kormányhivatal hatáskörébe tartozó tárgyalások zajlanak. Kérjük, szíveskedjen a 18 éven felüli, erotikus töltetű, horror stb. témájú műveket mellőzni.

A kiállítás egy sajtó nyilvános eseménnyel nyílik meg, ahová a művészeken és hozzátartozóikon kívül a járási és települési vezetőket, művelődési ház vezetőket stb., valamint a települési, járási, megyei médiumokat invitáljuk. A kiállító művészek emléklapot kapnak munkájuk és a kiállításon való szereplésük elismeréseképpen.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója a Pest Megyei Kormányhivatalban lesz (1052 Budapest, Városház u. 7. 201-es terem), melynek pontos időpontjáról a későbbiekben e-mailben küldünk értesítést.

A kiállításra szánt műveket a Szentendrei Járási Hivatalból (2000 Szentendre, Dózsa Gy. út 8.) szállítjuk el, melynek időpontjáról értesítést küldünk. A kiállítás zárásakor az alkotásokat ugyanide szállítjuk vissza, ahol a helyi kapcsolattartó kollégától (Pető Katalin 26/501-905) átveheti azokat. Ettől egyedi és indokolt esetben, előzetes egyeztetés alapján eltérhetünk.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!