Kerékpáros Ifjúsági Zarándoklat Krakkóba

2016. január 29 - Kategória: Hírek

Bicikli„Hetvenkét tanítvány” KERÉKPÁROS IFJÚSÁGI ZARÁNDOKLAT                    KRAKKÓBA A KATOLIKUS IFJÚSÁGI VILÁGTALÁLKOZÓRA

      2016. július 25-augusztis 1. között Krakkóban tartják
                     a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót
,
amelyet 30 évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa hívott életre. Azóta kétévenként katolikus fiatalok milliói gyűlnek össze a világ minden részéről, hogy találkozzanak egymással és a Szentatyával.

Különleges lehetőséget nyújt a magyar fiataloknak a 2016-os világtalálkozó, hiszen még soha nem rendezték meg Magyarországról ilyen könnyen elérhető városban a világtalálkozót, mint Krakkó. Krakkó Wojtyla városa, a Mária templom volt II. János Pál „anyatemploma”.
A zarándoklat célja, hogy a résztvevő fiatalok lelki gyakorlatokon és hazai rövidebb kerékpár túrákon lelkileg és fizikailag felkészülten kerékpáron tegyék meg a több mint 400 kilométeres utat Esztergomból Krakkóba. A zarándokok július 20-25. között az Esztergom-Krakkó útvonalat teszi meg kerékpáron, majd a fiatalok részt vesznek július 25-augusztus 1. között a Világtalálkozón. A zarándoklat teljes időintervalluma tehát július 20-augusztus 1. A zarándoklat néhány napján részt vesz Székely János püspök atya is.
18-30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye területéről a hetvenkettanitvany@gmail.com email címünkön. A jelentkezőktől rövid bemutatkozást, motivációs levelet és lehetőség szerint lelkipásztori, vagy más (pl. katolikus közösségi, egyesületi) ajánlást kérünk.

Részletek az alábbi linken érhetők el:

 http://mariaut.hu/tart-farticle-89-30571-1/72_tanitvany_Kerekparos_Zarandoklat_Krakkoba