PÜNKÖSDI ZARÁNDOKLAT

2014. június 03 - Kategória: Hírek

Szántóikápolna.jpg2014. június 6.-9. között Kézdiszentkereszt testvértelepülésről látogatnak hozzánk barátaink polgármesterük vezetésével, aki feleségével együtt pénteken állampolgársági esküt tesz Pilisszentkereszten. Esküjüket több társukkal együtt szombaton 11.30-kor a pilisszántói Boldogasszony kápolnánál tartandó ünnepi szentmise előtt is megerősítik.
A misére, a helyi karitász csoport tagjaival és vendégeinkkel közös keresztaljjal zarándokcsoport indul szombaton 9.30-kor templomunk elől.
Szeretettel várunk mindenkit e közös zarándoklatra, a Szentlélek kiáradásának ünnepén.                    Pilisszentkereszt polgármestere

A Csíksomlyói ünnepi szentmisével egy időben, a más időzóna miatt Pilisszántón, a Boldogasszony kápolnánál fél 12-kor kezdődő "ikermisét" Beer Miklós püspök úr celebrálja. A mise előtt a helyszínen kerül sor 11.00 órakor "Pilis harangja" megszentelésére, majd 11.15 órakor Páll Endre Kézdiszentkereszt polgármestere, felesége Zita és a már állampolgársági esküdt tett kézdiszentkeresztiek a Szentkorona másolata és Boldogasszony oltára előtt megismétlik Esküjüket. A közös szentmise ad pecsétet esküjükre, egyben könyörgés hazánk erkölcsi felemelkedéséért, a nemzet egységéért és a Kárpát-medence népeinek megbékéléséért. Az azonos lelki tartalmú ikermisén, a Szűzanya édes hazánkat oltalmazó szeretetéért együtt imádkozunk itt a Pilis hegyén, közösen a Somlyó hegyen lévő testvéreinkkel. A Csíksomlyón elhangzó imák és köszöntések itteni kihangosításával és a Szentlélek kiáradásával ölelésnyi távolságú közösséget alkotunk a csíksomlyói búcsúra zarándokló testvéreinkkel.

Kérjük fogadják testvérközségünk lakóit a szokásos pilisszentkereszti vendégszeretettel! Legyen ez a két település számára a Szentlélek kiáradásának ajándéka Pünkösd ünnepén!

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata